2ο SITE SPECIFIC FESTIVAL


Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου Site Specific Festival τον Ιούλιο του 2013, το Βυρσοδεψείο, έχοντας πάντα σαν στόχο του να αναδείξει μέσα από το πρόγραμμα του και το έργο νέων καλλιτεχνών, παρουσιάζει το 2ο Site Specific Festival που θα διεξαχθεί στις 4,5,6 Οκτωβρίου στο Βυρσοδεψείο.

Το Site Specific performance είναι αυτή τη στιγμή το πλέον αναπτυσσόμενο είδος θεάτρου στην Ευρώπη. Το Site Specific Festival έχει ως στόχο να συγκεντρώσει, να αναδείξει και να αναπτύξει το Site Specific στην χώρα μας και μάλιστα σε έναν από τους πιο ξ εχωριστούς, πιο ιδιαίτερους και άρα πιο κατάλληλους χώρους της Αθήνας, στο Βυρσοδεψείο.

Φέτος το πρόγραμμα είναι ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό με performances, installations, video, παραστάσεις, χορό και live μουσική. 19 ομάδες και ανεξάρτητοι εικαστικοί καλλιτέχνες-performers- χορευτές –μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργούν έχοντας ως βάση τους το Βυρσοδεψείο, σε μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στις τέχνες και το θέατρο.


Πρόγραμμα:
 
  • ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ  >< μετα-κίνηση"Η πόλις"
(workshop)
Σάββατο & Κυριακή στις 12.00

Oι σκηνοθέτες Μαριέλα Νέστορα και Βασίλης Νούλας προσκαλούν όσους καλλιτέχνες, εικαστικούς, περφόρμερς, μουσικούς, χορευτές έχουν την περιέργεια και την επιθυμία να δοκιμάσουν τα όρια της φαντασίας τους, στο Βυρσοδεψείο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι. Από κοινού θα εξελίξουν παραστατικό υλικό πάνω σε μια θεματική που θα ορίσουν επί τόπου. Έχουν στην διάθεσή τους μόνο τον χώρο, τον εαυτό τους και 10 ώρες για να παρουσιάσουν μια παράσταση που θα κλείσει το 2o Site Specific Festival. Σκοπός αυτού του workshop είναι να δημιουργηθεί μια κοινή δράση / παράσταση και να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τις δυνατότητες εξέλιξης υλικού site specific με πολύ περιορισμένο χρόνο προβών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα επεξεργαστούμε διαφορετικές τεχνικές και υλικά, που θα οδηγήσουν στη σύνθεση μιας site specific performance η οποία θα παρουσιαστεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 22.30.
(Κόστος συμμετοχής: 20ευρώ)
 
 
Days
εισάγετε ημερομηνίες

Hours
εισάγετε ώρες

Ticket
εισάγετε τιμή

Bookings
+302103453203 / +306908707881